Actriţa Gena Rowlands, cunoscută pentru rolul din „The Notebook”, a murit la vârsta de 94 de ani. Boala de care suferea

16 08. 2024, 12:58
Actriţa Gena Rowlands, cunoscută pentru rolul din „The Notebook", a murit la vârsta de 94 de ani. Boala de care suferea

Actriţa Gena Rowlands, cunoscută pentru rolul din „The Notebook”, a murit la vârsta de 94 de ani. Boala de care suferea.

Actriţa s-a impus în circa 60 de roluri eclectice în filme semnate de soţul ei, John Cassavetes, dar şi de regizori precum Woody Allen sau Jim Jarmusch, informează AFP.

Vedeta, care, potrivit fiului ei, Nick Cassavetes, suferea de Alzheimer de cinci ani, s-a stins din viaţă la domiciliul său din Indian Wells, California, potrivit site-ului american de specialitate TMZ.

Rowlands spunea despre soţul ei că a creat pentru ea „cele mai frumoase roluri la care o actriţă poate visa”, de la o „call-girl” în „Faces” (1968) până la o gospodină aflată în pragul nebuniei în „A Woman Under the Influence” (1974).

Actriţa Gena Rowlands, cunoscută pentru rolul din „The Notebook”, a murit la vârsta de 94 de ani

A lucra cu cineva care refuza dictatele marilor studiouri hollywoodiene era „foarte palpitant deoarece întreaga responsabilitate a rolului cădea pe umerii tăi”, povestea actriţa.

Cinematografia le-a consumat cei 35 de ani de căsnicie, cu filmări deseori realizate acasă, pentru economie – alături de actori ca Peter Falk, Ben Gazzara sau Seymour Cassel – în timp ce Gena pregătea spaghete pentru toţi printre rotocoale de fum şi aburi de whisky.

Cei trei copii ai cuplului nu au scăpat nici ei de „virusul” filmului: Nick, Xan (Alexandra) şi Zoe sunt toţi actori şi regizori.

Recăsătorită cu omul de afaceri Robert Forrest în 2012, ea a primit un Oscar pentru întreaga carieră în 2015, dată la care s-a retras.

În iunie, Nick Cassavetes a dezvăluit că mama sa a fost diagnosticată cu Alzheimer, o veste care a adus și mai multă emoție în legătura dintre viața personală a actriței și cariera ei de succes

„I-am cerut mamei mele să joace rolul bătrânei Allie şi am petrecut mult timp vorbind despre Alzheimer. Iar acum, de cinci ani, ea are Alzheimer’, a transmis Nick Cassavetes pentru Entertainment Weekly.

foto: social media